Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

doctor lemon...

Λεμονάκι μυρωδάτο... Κίτρινο και ξινούτσικο..
..όλοι το χρησιμοποιούμε για να δώσει γεύση στα αγαπημένα μας πιάτα..Μερικοί πίνουν λίγες σταγόνες κάθε πρωί για αποτοξίνωση και λιποδιάλυση..Άλλοι το απλώνουν στα μαλλιά τους με τη πεποίθηση οτι θα αποκτήσουν ξανθές ανταύγιες..η γιαγιά μου έφτιαχνε ενα μείγμα με νερό και λεμόνι και αντικαταστούσε τη λακ που όλοι ξέρουμε...η μαμά μου έκανε μασαζ με το χυμό του στις ρίζες των μαλλιών της και μείωνε έτσι την τριχόπτωση..
Κάθε φορά που ο λαιμός μου με πονάει, στίβω ενα λεμόνι και προσθέτω λίγο αλάτι..Κάνοντας γαργάρες με αυτό το μείγμα, αποφεύγω τα χάπια και τα κάθε λογής ματζούνια που κυκλοφορούν στην αγορά..αν βάλεις λίγο πάνω σε τσίμπημα εντόμων, ο κνησμός και ο ερεθισμός, ελατώνεται..
Επίσης είναι αντιπυρετικό και έχει αντιμικροβιακή δράση..Έπειτα απο μια κουραστική μέρα,μπορείς να κάνεις ενα ζεστό ποδόλουτρο, ρίχνοντας μέσα στο νερό το χυμό απο ενα λεμόνι και τα πόδια σου, θα σε ευγνωμονούν, ασε που δρα και κατά των ενοχλητικών κάλων..
Aγαπημένη μου συνήθεια, είναι να βάζω λίγες σταγόνες σε ενα σφουγγαράκι, με λίγη ζάχαρη και μετά τον καθαρισμό του προσώπου, να κάνω peeling.Οι λευκαντικές ιδιότητες που έχει το λεμόνι, απαλύνει  φακίδες, πανάδες,αλλά και αναστέλεται η διαδικασία της γήρανσης,χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα του σε βιταμίνη C.Ακόμη μπορεί να μειώσει και τα σπυράκια που απειλούν να κάνουν την εμφάνιση τους..Το συγκεκριμένο peeling,μπορεί να εφαρμοστεί καθημερινά, ή όποτε χρειάζεσαι ενα τρικ για να αναδείξεις τον ξεκούραστο και ανανεωμένο εαυτό σου....

9 σχόλια:

  1. καλημερα!σημερα σε ανακαλυψα, να ναι καλα η fraulitsa με τα βραβεία της!τι ομορφο blog και πολυ χρήσιμο, καλο μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλημέρα thomi..καλώς σε βρήκα..θα τα λέμε συχνά.Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια..σε φιλώ<3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΚΩΝΕΣ ΟΤΑΝ ΑΝΑΠΤΥΣΕΤΑΙ ΤΡΙΧΟΕΙΔΗΣ ΚΕΡΑΤΩΣΗ -ΤΑ ΜΠΙΜΠΙΚΑΚΙΑ ΤΑ ΨΙΛΑ-ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ.
    ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΜΕ ΛΕΙΦΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΠΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΓΙΑ ΛΕΥΚΑΝΣΗ. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ!!!!!!!!!!
    ΦΙΛΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επίσης είναι πολύ καλό λιποδιαλυτικό! Θυμάμαι όταν ήμουν Αγγλία, ήταν της μόδας να παραγγέλνουμε ζεστό νερό με λεμόνι!

    Μπράβο που μας τα θύμισες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λεμονάκι μυρωδάτο!!!!! Φοβερές οι συμβουλές σου.
    Καλό Σ/Κ...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. H φυση μας τα εχει ολα ετοιμα!

    Αυτο με την ζαχαρη το κανω συχνα πυκνα κ εγω..

    Τελειες ολες οι προτασεις σου :)

    xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. To λεμονάκι είναι αγαπημένο μου, κυρίως για το άρωμα του. Μου αρέσει τόσο πολύ που το τρίβω πάνω σε ψωμί για να του δώσει γεύση :) αλλά για το πρόσωπο δεν τον ήξερα, θα το δοκιμάσω όμως !! ευχαριστώ :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. χρησιμοποιώ και εγω το λεμόνι σχεδον καθημερινα στο πρόσωπο επειδη εχω λιπαρη επιδερμίδα και με το οξυ που εχει εξαφανίζει την λιπαρότητα! δεν ηξερα ομως τις υπολοιπες χρησεις που ανέφερες! τελειο ποστ!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή