Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

καθρέφτη..καθρεφτάκι μου!! (part 2)

Θυμάσαι πριν λίγο καιρό που σε είχα ενημερώσει για τους ''κινδύνους'',που κρύβονται στο νεσεσέρ σου?Ωραία λοιπόν..αφού μάθαμε να ξύνουμε καλά τα μολύβια ματιών πριν τα χρησιμοποιήσουμε,να μην πετάμε τα προστατευτικά καπάκια απο την κρέμα προσώπου,να μην βαφόμαστε όπου να 'ναι και να πλένουμε καλά τα πινέλα μας..καιρός είναι να περάσουμε και στο part 2..έχουμε και λέμε λοιπόν :

Έχεις ποτέ σκεφτεί, πόσα μικρόβια,κρύβονται στο ντούς και ειδικά στο ''τηλέφωνο'' του μπάνιου σου?
Γιαυτό τοποθέτησέ το , στη βάση του,ώστε να στεγνώσει καλά.Μπορείς επίσης -κατά καιρούς- να το βάζεις στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα,για απολύμανση..


Πρόσεχε ,επίσης, που αποθηκεύεις το σφουγγάρι σου..Πρέπει να στεγνώνει καλά -μόνο του-,πριν το χρησιμοποιήσεις,ξανά. Αν υποφέρεις απο ακμή στην πλάτη, τότε πρέπει, να είσαι ιδιαίτερα προσεχτική, με αυτό!


Θυμήσου,οτι τα γαλακτώματα σώματος(ειδικά εκείνα που έχουν φυτικά συστατικά),δεν διαρκούν παραπάνω απο 8 εβδομάδες.Κλείσε καλά το καπάκι τους, μετά τη χρήση και σιγουρέψου οτι αερίζεις,πολύ καλά το μπάνιο σου,γιατί αν δεν το κάνεις μειώνεται έτσι ο χρόνος ζωής τους..

Πόσες φορές έχεις βάλει serum,κρέμα ημέρας/νύχτας,boost creams ή αντιηλιακό, μαζί?
Σκέψου οτι όσα λιγότερα, τόσο το καλύτερο.Ειδικά οι κρέμες με σαλικιλικό οξύ δεν πρέπει να κάνουν παρέα με τη βιταμίνη C. Τα συστατικά τους, θα χάσουν τις ικανότητές τους και δεν θα είναι το ίδιο αποτελεσματικά.Μην αναμιγνύεις,την αντηλιακή σου, με άλλη κρέμα ημέρας,γιατί τότε η προστασία SPF,δεν θα είναι εκει για να σε καλύψει!!



10 σχόλια:

  1. Αχ έχεις δίκιο. Και μόνο που το σκέφτομαι με πιάνει φρίκη (για τα πρώτα θέματα)... Πολύ καλή ανάρτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλές συμβουλές!! Ευχαριστούμε!! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΓΩ ΡΙΧΝΩ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦ. ΤΟΥ ΝΤΟΥΣ ΒΙΑΚΑΛ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΑΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΟ.
    ΚΑΙ Η ΧΛΩΡΙΝΗ ΒΕΒΑΙΑ.
    ΦΙΛΑΚΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εισαι απαιχτη ξετρελαθηκα με το Blog σου!!!! Ο τροπος που γραφεις μαζι με τις πληροφοριες που δινεις ειναι μοναδικος!! συνεχισε ετσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ tzeni xr.: ευχαριστώ πολύ και σε καλοσωρίζω στην όμορφη παρέα μας..θα τα λέμε συχνά..καλό σου βράδυ :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρησιμότατες πληροφορίες !!!!Ευχαριστούε πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ χρήσιμο Post όντως πρέπει να προσέχουμε πολύ κάποια πράγματα όχι και να είμαστε βέβαια με τη χλωρίνη στο χέρι...η μέθοδος αποστείρωσης στον φούρνο μικροκυμάτων πολύ χρήσιμη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή