Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Στα αλήθεια το χρειάζεσαι αυτό?




Καθημερινά βομβαρδίζεσαι με λαμπερά πρόσωπα,αψεγάδιαστα,χωρίς ίχνος ρυτίδας.Αμέτρητα προ'ι'όντα ομορφιάς, κάνουν παρέλαση, στην κυριολεξία,απο μπροστά σου και ορκίζονται στην ομορφιά σου..Το ερώτημα είναι όμως ένα..Πόσα απο αυτά χρειάζεσαι πραγματικά?
Ας τα πάρουμε με τη σειρά..


*Make up primer: Βοηθάει στο να αποκτήσεις πιο απαλό δέρμα στο πρόσωπο και ειδικά γύρω απο τα μάτια ή τα χείλια.Συνδιάζεται ιδανικά με τα υπόλοιπα καλλυντικά σου και προσφέρει διάρκεια στο μακιγιάζ σου.
Πότε το χρειάζεσαι: Αν έχεις λεπτές γραμμές έκφρασης,γύρω απο τα χείλη, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ενα lip primer.Επιπλέον θα βοηθήσει να μη χαθεί έτσι στα ξαφνικά το κραγιόν σου.Αν η σκιά σου ή το make up, δεν είναι τόσο σταθερό ή το δέρμα σου είναι λιπαρό,τότε ενα make up primer, είναι ιδανικό.
Πότε δεν το χρειάζεσαι: Αν υποφέρεις απο δερματικά προβλήματα ( αλλεργίες,ακμή) ή το δέρμα σου δεν έχει αποφασίσει τι τύπος είναι(λιπαρο,μεικτό,ξηρό) τότε μην περιμένεις και πολλά απο το συγκεκριμένο προ'ι'όν.




*Τονωτική λοσιόν: 'Εχεις ακούσει και διάβάσει, οτι είναι τελείως απαραίτητη,για το δέρμα σου.Ελέγχει την λιπαρότητα και ετοιμάζει το πρόσωπό σου, να δεχτεί την αγαπημένη κρέμα σου.
Πότε την χρειάζεσαι: Αν έχεις αρκετά λιπαρό δέρμα και δεν μπορείς να το κοντρολάρεις αλλιώς.
Πότε δεν τη χρειάζεσαι:Διάβασα πρόσφατα, οτι γίνονται έρευνες για να διαπιστωθεί,αν τελικά αυτές οι λοσιόν,βοηθούν πραγματικά στο να απορροφηθούν τα προ'ι'όντα που ακολουθούν μετά τον καθαρισμό..μέχρι λοιπόν, να βγουν τα αποτελέσματα..κάνε λίγο οικονομία..




*Κρέμα ματιών:Υπόσχεται να ''μαλακώσει ''ή να εξαφανίσει τις ρυτίδες,να ξεκουράσει τα μάτια σου και να διώξει μακριά τις ''σακούλες''.
Πότε τη χρειάζεσαι: Αν έχεις ευαίσθητο δέρμα που όντως θέλει κάτι επιπλέον, μπορείς να πάρεις μια κρέμα που έχει ελαφριά σύσταση.
Πότε δεν τη χρειάζεσαι: Πολλές εταιρίες έχουν κρέμες προσώπου,που μπορούν κάλλιστα να μπουν και στα μάτια.Αν θέλεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις χαμομήλι ή κρέμες που το περιέχουν.


*Κρέμα νύχτας: Γενικά περιέχει περισσότερα συστατικά ( όπως λιπίδια,ρετινόλη κ.α.) και ενεργοποιεί το κολλαγόνο της επιδερμίδας.
Πότε τη χρειάζεσαι: Αν έχεις ξηρό ή ώριμο δέρμα,ειδικά τους χειμωνιάτικους μήνες,είναι ιδανική.Σιγουρέψου όμως οτι δεν έχει τα ίδια συστατικά,με την κρέμα ημέρας,γιατί μελέτες έχουν δείξει ,οτι μπορεί να προκληθεί ερεθισμός στο δέρμα.
Πότε δεν τη χρειάζεσαι: Αν έχεις λιπαρό δέρμα ή αν ακολουθείς θεραπεία για την ακμή ( σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να συμβουλευτείς το δερματολόγο σου).Η κρέμα ημέρας μια χαρά θα σε βολέψει και σε αυτή τη περίπτωση!


Last but not least: πριν εμπιστευτείς ''με κλειστά μάτια'' το σούπερ τέλειο προ'ι'όν,κάνε μια μικρή έρευνα αγοράς..Το ίντερνετ,κάποια φίλη σου που το έχει ήδη δοκιμάσει ,ή διάφορες έρευνες,θα μπορούν να σε κατατοπίσουν.Μην αγοράζεις ενα προ'ι'όν επειδή η πωλήτρια ήταν πιεστική και δεν μπορούσες να κάνεις αλλιώς..ή γιατί το βρήκες σε έκπτωση..Αφουγκράσου τις ανάγκες της δικής σου επιδερμίδας και θυμήσου το εξής, που συνήθιζε να μου λέει η μαμά μου..''όσα λιγότερα, τόσο το καλύτερο''..κάτι θα ήξερε περισσότερο.. έτσι δεν είναι?

9 σχόλια:

  1. Καλά τα λέει η μαμά, άσε που το πολύ μακιγιαζ σε δείχνει μεγαλύτερη !
    Καλό μήνα κοριτσάκι **

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. pl wraio post
    profanws k polla proionta den ta xreiazomatse alla h proswpikh m empeiria leei oti de ta xrhsimopoiw mono otan bariemai :P
    alliws panta exw thn periergeia na ta agorasw ola..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!
    ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ Η ΚΡΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ Η ΚΡΕΜΑ ΝΥΚΤΟΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΕΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ. ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΥΔΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ. ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΠΡΙΝ ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΕΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΜΑΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΟΣΙΟΝ ΑΦΟΒΑ.
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΦΙΛΑΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλησπέρα..και καλό μήνα να έχουμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. παρόλο που γενικά ακόμη και όταν θέλω natural αποτέλεσμα δεν αφήνω τα προϊόντα περιποίησης μου συμφωνώ απόλυτα στο ότι η καθεμία έχει τις δικές της ανάγκες και πρέπει να μην ψωνίζει τυφλά αλλά να κάνει έρευνα αγοράς ώστε να αγοράζει προϊόντα που της χρειάζονται και της ταιριάζουν. Δεν είμαστε όλες ίδιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλό μήνα ....:) πολύ ωραίο post.....μπράβο

    http://lenasfavoritesthings.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τέεεελειο!! Χρήσιμο και ουσιαστικό το post σου!! Εχω βουνά από προιόντα που δεν έχω χρησημοποιήσει σχεδόν ποτέ ή από παράγματα που δεν ξέρω καλά καλά να χρησημοποιώ!!!ομολογω fashion victim! Σε ευχαριστώ και καλό μήνα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. polu wraio k xrhsimo post! thanks gia t info! :)
    xx
    fashionsugarbubbles.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή