Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

φυτικές μάσκες μαλλιών..

Λίγο πριν τις εξορμήσεις σου στη παραλία,τί θα έλεγες να φρόντιζες λίγο παραπάνω τα μαλλιά σου,που όλο το χειμώνα ταλαιπωρήθηκαν,με τη συχνή χρήση χημικών βαφών και σεσουάρ;
Ψάχνοντας λοιπόν στο ''τετράδιο ομορφιάς'' μου, μερικές απλές σπιτικές, φυτικές μάσκες,θυμήθηκα κάποιες που τόσο εγω όσο και οι φίλες μου έχουμε δοκιμάσει και σου τις προτείνω ανεπιφύλακτα!
Τα υλικά είναι πανεύκολα..
Έχεις κατεστραμμένα μαλλιά;Πολτοποίησε 1 μπανάνα,1 κουτ,σούπας μέλι και 1 κρόκο αυγού.
Θέλεις λάμψη και θρέψη;Ανακάτεψε μέλι και ελαιόλαδο.
Αν επιθυμείς να μακρύνουν και να έχουν όγκο,1 κρόκος αυγού και ελαιόλαδο,είναι ότι πρέπει.
Αν πάλι δεν έχεις χρόνο,να ''ανακατευτείς''με πολλά υλικά,ζέστανε απλώς ελαιόλαδο και πέρασε με αυτό όλα τα μαλλιά.
Θυμήσου μερικές χρήσιμες συμβουλές:
Καλό είναι τα μαλλιά σου να είναι λουσμένα και καλά σκουπισμένα,πριν απλώσεις τη μάσκα.Έτσι θα είναι πιο ''δεκτικά'',στα πολύτιμα συστατικά που θα χρησιμοποιήσεις.Δεν θα σου πρότεινα να βάλεις και στις ρίζες,παρά μόνο αν έχεις πολύ κατεστραμμένα ή καμμένα μαλλιά.Κάνε καλό μασάζ,για να απορροφηθεί αρκετό μείγμα,πριν τα τυλίξεις σε διάφανη μεμβράνη και ζεστή πετσέτα.Χρήσιμο θα ήταν το ελαιόλαδο,να το είχες ζεστάνει πριν το αναμίξεις με τα άλλα υλικά.Ο χρόνος παραμονής της μάσκας,πρέπει να είναι γύρω στη 1 ώρα και αν θέλεις να δεις γρήγορα αποτελέσματα,πρέπει να είσαι πιστή στη συχνότητα της εφαρμογής της.2-3 φορές την εβδομάδα και θα εκπλαγείς!Αν σε απωθεί η μυρωδιά του αυγού,μπορείς να προσθέσεις λίγο αιθέριο έλαιο(ιδανικό θα ήταν αυτό της λεβάντας)που μπορείς να προμηθευτείς απο το φαρμακείο.Τέλος.αν λουστείς με φρουτένιο σαμπουάν και προσθέσεις λίγο λευκό ξίδι στο τελευταίο ξέβγαλμα,τότε κανείς δεν θα'' υποψιαστεί''τίποτα!!
Αν θέλεις να μοιραστείς το δικό σου μυστικό ομορφιάς,μη διστάσεις..Υπόσχομαι οτι θα μείνει..''μεταξύ μας''!!

3 σχόλια:

  1. Τέλεια τέλεια!! Θα κάνω την πρώτη με τη μπανάνα γιατί λάδια δεν μπορώ, αν και ξέρω πόσο καλό κάνουν.. ειδικά αν έχεις σχετικά ξηρά μαλλιά σαν τα δικά μου ας πούμε. Πολύ μου αρέσουν αυτά τα σπιτικά προιόντα :))
    Φιλάκια φιλη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό με το λάδι το έκανα στις άκρες μου μια φορά και μου άρεσε πολύ!! :)
    Θα το δοκιμάσω όταν βρω χρόνο αλλά δεν νομίζω να καταφέρνω να το κάνω 2 3 φορές.. Μάλλον 1 2..

    Πολλά φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. tis parapanw maskes mallion tis pio polles tis exw xrisimopoieisei kanoun poly kalo sta mallia threfoun ta mallia.http://nailsartgr.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή