Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

...της γιαγιάς!

Σήμερα θέλω να σου δείξω δυο νέες,''φυσικές''αγάπες μου!
Με όλα αυτά τα περίεργα συστατικά που κυκλοφορούν στην αγορά,πολλοί απο εμάς,διαλέγουν μια πιο φυσική μέθοδο,για να δείχνουν λαμπεροί και όμορφοι.Ισως έχεις διαβάσει προηγούμενη ανάρτηση μου ,όσων αφορά μια οικογενειακή προσπάθεια, που γίνεται σε ενα παραδοσιακό χωριό της Έυβοιας,για να μας μυήσει στα φυσικά καλλυντικά.Εγω λοιπόν, είχα αγοράσει διάφορα προ'ι'όντα, για το πρόσωπο,το σώμα και τα μαλλιά.Σήμερα λοιπόν θα σου δείξω 2 απο αυτά...
Η επιλογή μου αυτή τη φορά, το τριαντάφυλλο.Σε εκχύλισμα(αριστερά) και σε κηραλοιφή(δεξιά).
Tις ευεργετικές ιδιότητες της κηραλοιφής, ίσως τις γνωρίζεις απο τη γιαγιά σου.Σίγουρα θα είχε πολλές τέτοιες, στα ντουλάπια της- το καλύτερο homemade γιατρικό- για κάθε χρήση.Η συγκεκριμένη είναι μαλακτική, αντιρυτιδική, κατάλληλη για ακμή και μαύρα στίγματα.Αν έχεις ραγάδες, μπορεί να σε βοηθήσει, όπως είναι ικανή να ανακουφίσει το μωράκι σου απο τα εγκαύματα και τους ερεθισμούς. Διάβασε και αυτό:Για λιπαρότητα και ακμή, ιδανική είναι επίσης η Αχίλλαια.Για αλλεργίες και δερματίτιδες, το Βάλσαμο,αν θέλεις καθαρό και λευκό δέρμα, ο Ζαμπούκος και η λίστα συνεχίζεται με 10 διαφορετικές κηραλοιφές απο δέκα διαφορετικά βότανα, που σίγουρα θα ικανοποιήσουν όλους.Μπορείς να κάνεις κλικ εδω για να μάθεις περισσότερα.
Επειδή είναι λίγο λιπαρή, παίρνω λίγη ποσότητα στα χέρια μου , τη ζεσταίνω και την απλώνω με απαλές κινήσεις, κάνοντας μασάζ στο πρόσωπό μου.Τη χρησιμοποιώ το βράδυ και έχει αντικαταστήσει τη βραδινή μου κρέμα.Εναλλάξ, κάνω το ίδιο και με το εκχύλισμα τριαντάφυλλου, όταν θέλω κάτι παραπάνω στη φροντίδα του προσώπου μου.Μπορείς να μπείς εδω για να δεις τη λίστα με τα πολύ χρήσιμα εκχυλίσματα βοτάνων και είμαι σίγουρη ότι θα βρείς, το ιδανικό για σένα!
Καλές αγορές!


4 σχόλια:

  1. Αχά !! Πολύ ενδιαφέροντα !
    Καμιά συνταγή για χειροποίητα ψάχνω να βρω, ξέρεις, αυτές που φτιάχνουμε εμείς με απλά προιόντα. Αν βρεις τίποτα καλό, ενημέρωσε εσύ που την ψάχνεις λίγο παραπάνω ;) Ξέρω είσαι ειδική φίλη μου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρω τι εννοείς,αγαπητή μου..χα!
      Μμμμ..και εγω αυτούς τους θησαυρούς,τους χειροποίητους ψάχνω..
      Αν βρω κάτι ενδιαφέρον, θα σε ενημερώσω..φιλί!

      Διαγραφή
  2. Αγαπητή φίλη, σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια! Είναι χαρά μας να ακούμε τέτοια σχόλια και να βλέπουμε πως κάποιοι εκτιμούν την προσπάθειά μας να προσφέρουμε προϊόντα φυσικά, αγνά και σε καλές τιμές.
    Σε ευχαριστούμε για τα όμορφα λόγια! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχω δοκιμασει και εγώ τα προϊόντα της cumaea. Έχω την κηραλειφή αχιλλεια, που δεν την εχω ανοιξει ακόμη, την κρέμα για ραγάδες που μυρίζει φανταστικά σαν φρεσκοκομμένο λεμονι, το σαμπουαν για λιπαρα μαλλια που κανει φοβερη δουλεια και οσο το χρησιμοποιούσα λουζομουν μερα παρα μερα και οχι καθε μερα οπως συνηθιζω και μου στειλανε δωρο και ενα lipbalm ροδακινο.Πολυ καλα προϊόντα και πολυ καλη και η προσπαθεια της εταιρείας αξιξει να τη δοκιμάσει κανείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή