Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

σφύριξα και έληξες...


Όπως όλα τα προ'ι'όντα που χρησιμοποιείς, έτσι και τα καλλυντικά σου, έχουν ημερομηνία λήξης.Ακόμα και αν τα έχεις ''χρυσοπληρώσει'', προσπάθησε να μην υπερβείς το χρόνο ζωής τους,γιατί οι μολύνσεις και οι ερεθισμοί, θα σου χτυπήσουν την πόρτα..Αν κοιτάξεις προσεχτικά τις συσκευασίες, θα βρεις το γνωστό ανοιχτό βαζάκι, που θα σε ενημερώσει για την ημερομηνία που το προ'ι'όν, παύει  να σου είναι χρήσιμο..Σου έχω φτιάξει μια γρήγορη λίστα, για να μην σε πιάνουν αδιάβαστη..


Βασικός κανόνας: τα περισσότερα προ'ι'όντα, χρειάζονται δροσιά και απεχθάνονται τη ζέστη.Γιαυτό μετέφερε το νεσεσέρ σου, στο ψυγείο, αν χρειαστεί.
* το κραγιόν σου, μπορεί να διατηρηθεί για 2 χρόνια.Πρόσεξε να μην λιώσει όμως,γιατί έτσι αλλιώνονται τα συστατικά του.


*η μάσκαρα αντέχει 6 μήνες.Καθάριζε προσεχτικά το βουρτσάκι και απόφυγε να τo ανεβοκατεβάζεις  όταν την τοποθετείς στις βλεφαρίδες σου, γιατί ο αέρας που μπαίνει μέσα,δεν είναι και ότι καλύτερο.Άρα λοιπόν μην ξεχνάς να κλείνεις ερμητικά το καπάκι,κάθε φορά που ολοκληρώνεις το μακιγιάζ σου.


* οι σκιές και τα ρουζ  σε σκόνη, δεν χαλάνε εύκολα.Για να μη μεταφέρεις όμως μικρόβια στη συσκευασία τους , πλύνε καλά και σχολαστικά τα πινέλα και τα βουρτσάκια,που έρχονται σε επαφή μαζί τους.


*τα make up,αν διατηρηθούν σε δροσερό μέρος, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αρκετό καιρό.Μερικά όμως απο αυτά χρειάζονται άμμεση αντικατάσταση, αν μυρίζουν έντονα ή έχει αλλάξει η υφή τους..


Last but not least..: δεν δανείζουμε ποτέ τα καλλυντικά μας..ποτέ όμως ε;

7 σχόλια:

  1. Ωραίες συμβουλές!!! Ειδικά αυτό το τελευταίο "δεν δανείζουμε ποτέ τα καλλυντικά μας..ποτέ όμως ε;" κάποιες κοπέλες πρέπει να το βάλουν καλά στο μυαλό τους...!! Αισθάνομαι περίεργα όταν μου λένε "Αχ δώσε μου το κραγιόν σου λίγο..." Φυσικά τους εξηγώ ότι δεν κάνει... Φιλιά, καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To βρίσκω πολύ χρήσιμο το post και έχω κάνει παρόμοιο στο παρελθόν...βεβαίως κάποιες μου δήλωσαν πως πετάνε μόνο όσα δεν τους αρέσουν και μόνο....δηλ τα υπόλοιπα τα κρατάνε μια ζωή????ΧΧΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρήσιμες συμβουλές!!Ιδίως για τη μάσκαρα!!!Δεν το ήξερα !!Ευχαριστώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ με τη Zeta! Αλήθεια δεν κάνει! Ειδικά, μάσκαρα, κραγιόν και make up!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μμμμ, ευχαριστώ για τις τέλειες συμβουλές, πληροφορίες....Τώρα μου είναι ξεκάθαρο ότι χρειάζομαι ανανέωση, άμεσα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωραίες συμβουλές, θέλει προσοχή, ειδικά το καλοκαίρι είναι πολύ εύκολο να χαλάσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή