Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

β(γ)άλε τη μάσκα!!

Μήπως σου τελείωσε η μάσκα προσώπου ή τα μαλλιά σου είναι θαμπά και πέφτουν?Θέλεις να κάνεις lifting αλλά φοβάσαι το νυστέρι?Οι πρώτες ρυτίδες ''πέρασαν να πουν ενα γειά'' και δεν λένε να φύγουν? Μην μου στεναχωριέσαι..Απλά πάμε μια βόλτα μέχρι το ψυγείο σου..
Αν έχεις πρόβλημα τριχόπτωσης, τότε βάλε 2 σταγόνες έλαιο θυμαριού στη συνηθισμένη δόση του σαμπουάν σου.Το θυμάρι τονώνει τα μαλλιά.
Τα μαλλιά σου χρειάζονται μια έξτρα λάμψη? βάλε 1 κουταλιά μέλι + 1 λίτρο νερό(αν έχεις ξανθά μαλλιά, πρόσθεσε 5-6 σταγόνες λεμόνι). Ψέκασε τα μαλλιά σου με αυτό το μείγμα, μετά το λούσιμο και άφησέ τα να στεγνώσουν φυσικά.Δεν χρειάζεται να τα ξεβγάλεις.
Θέλεις ενα γρήγορο lifting? Χτύπησε ένα ασπράδι αυγού+2-3 σταγόνες λεμόνι και άπλωσέ το στο πρόσωπό σου..Άφησε το, ώσπου να σε τραβάει και μετά ξέπλυνέ το.
Σε ''τραβάει'' το πρόσωπό σου? Λιώσε 1 μπανάνα και ανακάτεψε την με 1 κουταλιά ανθότυρο και 1 κουταλάκι ελαιόλαδο.Αφού τα ανακατέψεις πολύ καλά,άπλωσε τα (με πινέλο, κατά προτίμηση) στο πρόσωπό σου και ξέβγαλε με χλιαρό νερό,αφήνοντας την για 15-20 λεπτά περίπου.
Μάσκα express: 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου+1 κουταλιά μέλι(πρέπει να είναι λίγο ζεστό). Αν έχεις ξηρή επιδερμίδα θα πρέπει να προσθέσεις άλλη μια  κουτ. μέλι.Αν έχεις λιπαρή, τότε συμπλήρωσε και λίγες σταγόνες φρέσκου λάιμ. Άφησε για 15 λεπτά και ξέβγαλε..
Ρυτίδες?? Δεν κατοικούν πια εδώ!!
Last but not least!! η πιο απλή μάσκα αλλά και η πιο θαυματουργή!!( αν είσαι φανατική στην χρήση της , θα δείς σίγουρα αποτελέσματα!)Λιώσε 1 μπανάνα,ώσπου να γίνει κρέμα. Άφησε την στο πρόσωπο σου για 1 τέταρτο να κάνει το θαύμα της!Ξέπλυνε πρώτα με ζεστό και μετά με κρύο νερό. Σκούπισε ταμποναριστά με μια πετσέτα.. και είσαι έτοιμη!!

Θέλεις να μοιραστείς μαζί μας, την αγαπημένη σου μάσκα ομορφιάς??

7 σχόλια:

  1. εγω ως κλασικος τεμπελης παιρνω τις ετοιμες...αν και μετα το αρθρο σου "ψηθηκα" να προσπαθησω να φτιαξω μια απο μονος μου :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κι εγώ παίρνω έτοιμες, βασικά γιατί αν έχω φρούτα στο ψυγείο θα τα φαω! χαχα, επίσης πέρα από τη πλάκα με κουράζει που κάθε φορά πρέπει να κάνεις τη διαδικασία γιατί δε μπορείς να τις αποθηκεύσεις, καθώς χαλάνε μετά από λίγες μέρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα κάποια αλλά το έχω στο μυαλό μου!! Μία καλή που έχω ακούσει όσες την έκανα είναι Μάσκα με φράουλες (Για λιπαρές επιδερμίδες)
    Ορίστε και η συνταγή!!
    [Συστατικά:
    1 κουταλιά γιαούρτι
    3-4 πολτοποιημένες, φρέσκιες φράουλες
    Εκτέλεση:
    Αναμίξτε καλά τα υλικά και απλώστε στο πρόσωπο. Αφήστε για 15 λεπτά και ξεπλύνετε καλά το πρόσωπό σας.]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ χρησιμοποιώ μια μάσκα για τα μαλλιά που μου την είπε η κομμώτρια μου!!!!!!Την κάνει και αυτή???
    1 γιαούρτι στραγγιστό
    2 κουταλιές της σ.ελαιόλαδο
    2 κουταλιές της σ.μέλι
    Τα αναμειγνύεις όλα μαζί, και το απλώνεις στα μαλλιά σου ΠΡΙΝ λουστείς....Εννοείται ότι φοράς στο κεφάλι σου μια σάκουλα, ή ότι έχει ο καθένας τέλος πάντων για τέτοιες περιπτώσεις...
    Την κάνω μια φορά το μήνα, και έχω δεί διαφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @stella, γιατί δεν διοργανώνεις ένα beaute πάρτυ, ωστε να τις μοιραστείς με τις φίλες σου?
    @claire..νόστιμη μου ακούγεται η μάσκα σου..
    @natasa..η μάσκα μαλλιών που προτείνεις,είναι για δύναμη και λάμψη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χίλια σόρι που μου χεις αφήσει ένα σωρό σχόλια και δεν απάντησα, αλλά δεν άνοιξα καθόλου λάπτοπ....(λόγω διαβάσματος) κι εγώ έτοιμες παίρνω, κυρίως για τα μαλλιά μου που είναι αρκετά ξηρά και φριζάρουν... της herbal essences

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλημέρα Emelia,καλώςήρθες στην παρέα μας...και εγω χρησιμοποιώ της συγκεκριμένης εταιρίας,αλλά τώρα λέω να χρησιμοποιήσω τη συνταγή της Natasa!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή