Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

καθρέφτη..καθρεφτάκι μου!!

''Καθρέφτη καθρεφτάκι μου..ποιά είναι η πιο όμορφη??''
Αν θέλεις η απάντηση να είναι η αναμενόμενη( μα εσύ φυσικά!!), τότε πρέπει να αλλάξεις κάποιες απο τις καθημερινές σου συνήθειες, που πιθανόν να θέσουν σε κίνδυνο, το όμορφο προσωπάκι σου..
...πάρε χαρτί και μολύβι....

Αν συνήθως πετάς το προστατευτικό  πλαστικό καπάκι,που έχουν οι κρέμες προσώπου,είναι καιρός να σταματήσεις ..Το να εκτίθενται,κάθε φορά στον αέρα και στο φως, πολλά συστατικά τους,αλλιώνονται.Γιαυτό χρησιμοποιήσε, όση ποσότητα θέλεις και τοποθέτησέ το, πίσω στη θέση του, λίγο πριν βάλεις το καπάκι.Θυμήσου οτι πρέπει πάντα να την αποθηκεύεις σε σκοτεινό και ξηρό μέρος.

Πολλές απο εμάς, προσθέτουμε λίγο νερό στο σαμπουάν μας,για να διαρκέσει περισσότερο.Αν είναι παχύρευστο, δεν υπάρχει πρόβλημα.Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις ,απόφυγέ το.

Πόσο συχνά καθαρίζεις τα πινέλα μακιγιάζ σου?Μια φορά το μήνα,θυμήσου να τους κάνεις ενα ωραίο  μπάνιο, με σαμπουάν και ζεστό νερό.Στέγνωσέ τα καλά και πες αντίο στους ερεθισμούς του προσώπου σου.(αν τα χρησιμοποιείς καθημερινά,τότε μπορείς να τα ψεκάζεις με ειδικό αντισηπτικό spray,που κυκλοφορεί στην αγορά!)

Είσαι κρυωμένη και χρησιμοποιείς κραγιόν.Μέχρι εδω καλά.Πρέπει να το πετάξεις αμέσως,μόλις αναρρώσεις τελείως,ή όχι?Δεν είναι απαραίτητο.Σε ενα απλό κρύωμα,τα μικρόβια πεθαίνουν αμέσως.Αν όμως υποφέρεις απο κάτι σοβαρότερο, όπως στρεπτόκκοκος,τότε πρέπει ή να μην το χρησιμοποιείς καθόλου ή να το πετάξεις, αμέσως,γιατί τα συγκεκριμένα βακτήρια, επιζούν περισσότερο.

Τι γίνεται με τα μολύβια ματιών?Αν κατά καιρούς, υποφέρεις απο διάφορες αλλεργίες στα μάτια,πρέπει να είσαι πολύ προσεχτική.Τα μικρόβια ,αναπτύσσονται ταχύτατα, μόλις βάλεις το καπάκι.Απλώς θυμήσου να τα''ξύνεις'' καλά,αφου τα χρησιμοποιήσεις και λίγο πριν τοποθετήσεις το καπάκι.Αν τώρα υποφέρεις,αρκετά απο κάποια ασθένεια των ματιών,καλό είναι να το πετάξεις αμέσως.
Μερικές φορές χρησιμοποιείς,το τσιμπιδάκι φρυδιών και για άλλες χρήσεις(όπως π.χ. για να βγάλεις μια αγκίθα απο το χέρι σου).Σε αυτή την περίπτωση, βάλτο σε καυτό νερό και σκούπισέ το με βαμβάκι, βουτηγμένο σε οινόπνευμα.

Μήπως λόγω έλλειψης χρόνου,συνηθίζεις να βάφεσαι καθοδόν για τη δουλειά, μέσα στο αυτοκίνητο,λεωφορείο ή στο γραφείο? Αν χρησιμοποιείς τα δάχτυλα σου, τότε έχεις θέμα.Σκέψου πόσα μικρόβια, μεταφέρεις στο πρόσωπό σου.Χρησιμοποίησε σφουγγαράκια ή βουρτσάκια γιατι οι μολύνσεις καραδοκούν..
(αυτές είναι μερικές μόνο συμβουλές, για αρχή...
...stay tuned..γιατί έρχονται κι άλλες..πολλά όμορφα φιλιά!!)

7 σχόλια:

  1. τι ωραίες συμβουλές! δεν είχα σκεφτεί πόσα μικρόβια έρχονται σε επαφή με το δέρμα μου όταν δεν τα κάνω αυτά!
    καλό ΣΚ! φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πρώτο πράγμα που μας έμαθαν στην σχολή,είναι η αποστείρωση των προιόντων που έρχονται σε πιο άμεση επαφή με το δέρμα....ακόμη και αν πάς σε ένα κατάστημα καλλυντικών όταν ζητήσεις να δοκιμάσεις μολύβι ματιών η πωλήτρια πρέπει να το ξύσει μπροστά σου,για να μπορέσεις να το δοκιμάσεις.....πολύ ωραίο post,για άλλη μια φορά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ωραία τιπ!!!! Πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σου Κάποια τα ακολουθώ ήδη άλλα θα τα ακολουθήσω!!!!!! Φιλιά πολλά!!!!1
    julia-mylifeandthoughts.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρήσιμο...πολύ χρήσιμο αυτό το post! Αυτό με το μολύβι δεν το ήξερα, ούτε ότι υπάρχει αντισηπτικό σπρέι για τα βουρτσάκια....μα που ζω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κορίτσια..stay tuned..
    ..έρχεται και 2ο μέρος..<3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρήσιμες συμβουλές! Και τώρα που το λες ας πάω να πλύνω κανένα πινέλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή